Assistentiewoningen

Bijlokevest en Coupure

Aan Bijlokevest 16 en Coupure 269 beschikken we over 45 assistentiewoningen, waar valide oudere mensen geheel zelfstandig maar toch voldoende beschermd kunnen wonen.

Wie dat nuttig of nodig vindt, kan er vrijblijvend een beroep doen op een georganiseerde dienstverlening. In overleg met u stellen we dan geheel op maat een dienstenpakket samen. Daarvoor doen we een beroep op externe thuiszorgdiensten en DE REFUGE verzorgt de coördinatie en de opvolging van de geleverde diensten, zodat u zich daar verder geen zorgen over hoeft te maken. Onze assistentiewoningen zijn uitgerust met alarmknoppen, zodat een bewoner in nood 24 uur op 24 een beroep kan doen op een verpleegkundige.

De gebouwen van de assistentiewoningen liggen in een groene en rustige omgeving, dichtbij winkels en openbaar vervoer. Ze beschikken over een parlofoonsysteem, camerabewaking, individuele brievenbussen, liften, een overdekte parking en gemeenschappelijke zitruimte en terrassen. De flat zelf is opgedeeld in een woonkamer, een ingerichte kookhoek, een aparte slaapkamer, een badkamer met douche, wastafel en toilet, een berging en een terras of een loggia.

Er zijn nog extra voorzieningen, zoals gratis gebruik van alle gemeenschappelijke faciliteiten van het huis, een poetsdienst, een wasserette – maar daar vertellen we u alles over als u na een afspraak met ons een kijkje wilt komen nemen.


"Dorp in de stad", een uniek woonproject in het hart van Gent

Op een ruime en rustig gelegen woonsite van bijna een hectare in de Maagdestraat in Gent – een zijstraat van de Oude Houtlei en Papegaaistraat – bouwen we in een oase van groen en bewust kleinschalig 30 ruime assistentiewoningen.

Zeer centraal gelegen en dicht bij winkels, horeca en openbaar vervoer maar toch op een plek van verstilling en rust waar het aangenaam ouder worden is.

Alle woningen/flats zijn gelegen rond de gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen (900 m2) aan het centrale dorpsplein met parkeergelegenheid. Daar kan men elkaar ontmoeten aan de petanquebaan, in de fitness, op het zonneterras, in de gezamenlijke tuin of in het Grand Café met sfeervolle lounge. In het restaurant kan men elke ochtend, middag en avond genieten van dagverse maaltijden.

Zelfstandig wonen kan in ons dorp helemaal op maat en volgens de wensen van zijn bewoners. Er is een grote verscheidenheid aan woningen en flats, al dan niet met overdekt terras en/of privé tuin.

De grootte van de flats en woningen varieert tussen 63 m2 en 102 m2. Allen zijn energiezuinig en beschikken over een inkom, een volledig ingerichte keuken, een woonkamer, één of twee slaapkamers, een ruime badkamer met inloopdouche, wastafel, één of twee toiletten, een berging en een personenalarmsysteem (hulpknop met terugspraak).

Ervaren en professionele woonassistenten van de Refuge staan dagelijks klaar en zorgen voor de organisatie en coördinatie van alle zorg- en dienstverlening. Daarnaast zorgen zij samen met de conciërge voor continue aanwezigheid op de site.

Er zijn nog extra voorzieningen, zoals gratis gebruik van alle gemeenschappelijke faciliteiten van de Refuge maar daar vertellen we u alles over als u graag een kijkje wilt komen nemen.


Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op